Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

31/07/2020 9:30:00
Dinamització Econòmica

Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023

S’ha consensuat el document en temps rècord i en circumstàncies excepcionals per la pandèmia i les seves conseqüències
Veure imatge de Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023 (nova finestra)

El nou document reflecteix les línies de treball que marcaran les accions que es desenvoluparà a partir del Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic pel període 2020-2023. Entre altres mesures, algunes ja desenvolupades fruit de pactes anteriors, proposa la promoció d’ocupació digna i de qualitat; la millora de la competitivitat de les empreses; el suport a l’emprenedoria, autònoms i micropimes, i la millora de l’ocupabilitat de la població activa de la ciutat. Aquestes accions s’associen també als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS), a la reactivació econòmica i a la promoció de mesures de cohesió social.

Els objectius i les accions han estat adaptats a la nova situació d’emergència social i econòmica marcada per la crisi de la Covid-19, i és per això que s’ha dotat el Pacte de més agilitat i força per poder afrontar la nova realitat.

Durant aquests darrers mesos, amb l’objectiu d’ajudar empreses i persones treballadores i intentar pal·liar l’impacte econòmic i social de la Covid-19, s’han abordat diferents accions a través del Pacte local per l’ocupació. Entre d’altres, s’han publicat vídeos setmanals amb recomanacions pel que fa a la salut a la feina i s’ha posat a l’abast de les persones treballadores informació coordinada sobre els ERTO. També s’ha posat en marxa un servei d’atenció personalitzada en els àmbits econòmic i laboral arran de la Covid-19, adreçat als treballadors i treballadores, persones autònomes i empreses.

Des de la signatura del primer Pacte local per l’ocupació,  fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

 

Últimes notícies

Veure imatge de Es renoven més de 1.700 bancs de l’espai públic (nova finestra)
Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400