Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/03/2019

Transparència

Reconeixement al web municipal per la seva transparència  

L’Ajuntament treballa per avançar en criteris de transparència i per ampliar els mecanismes de participació de la ciutadania

Veure imatge de  Reconeixement al web municipal per la seva transparència   (nova finestra)
El web de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha rebut el segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Ajuntament de L’Hospitalet ha rebut la certificació en les sis convocatòries que s’han fet fins ara per obtenir aquest distintiu.

En aquesta edició, el segell Infoparticipa ha avaluat un total de 52 indicadors de cinc àrees: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius, com gestionen els recursos econòmics, com informa de la gestió i quines eines de participació es proporcionen. El web de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha obtingut 98.08 punts sobre 100 i ha rebut, per tant, el segell a la qualitat i transparència de la comunicació pública.

En total, han estat 110 les administracions públiques locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) que han obtingut la distinció. Els criteris d’exigència s’han anat incrementant en cada  edició i, en aquesta ocasió, només un 10,8 % dels ajuntaments ha rebut el segell i el 79 % ni tal sols va aprovar l’avaluació. Els webs que han obtingut el segell estan publicats al Mapa Infoparticipa (www.mapainfoparticipa.com), una plataforma desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural.

L’Ajuntament treballa per avançar en criteris de transparència i per ampliar els mecanismes de participació de la ciutadania. En aquesta línia, el passat 1 de març es va activar el nou espai web https://enaquestsmoments.l-h.cat/, un panell d’informació que mostra el que està passant a la ciutat i quina és l’actuació municipal, fent servir dades en temps real. A través d’aquesta nova eina, la ciutadania pot seguir en temps real informacions com ara el nombre de persones usuàries que fan esport als poliesportius, els carrers de la ciutat que es troben tallats al trànsit, la qualitat de l’aire, el nombre de persones que atén de manera presencial l’Oficina Municipal d’Habitatge, la gent gran que rep menjar a domicili o als casals o la gent que atén el registre general de l’Ajuntament.

Últimes notícies

Veure imatge de La Generalitat reobre els CAP que va tancar a L’H per la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de Els mercats municipals amplien horari i, des d’avui, obren també els divendres a la tarda (nova finestra)
Veure imatge de L’artista Garbi KW, nou comissari d’art urbà de L’Hospitalet  (nova finestra)
Veure imatge de Reunió amb els hotelers de L’H per analitzar la situació arran de la crisi per la Covid-19 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400