Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

24/04/2019

Igualtat

El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet

Iniciarà el seu recorregut dijous, a les Festes de Primavera

Aquest any incidirà a difondre el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat

Veure imatge de  El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet (nova finestra)
El Punt Violeta tornarà a estar present al llarg d’aquest any en les Festes de Primavera i en les festes majors als barris de la ciutat. Es tracta de la campanya de prevenció i sensibilització sobre la violència i les agressions sexistes en el marc d’espais festius i d’oci nocturn. L’any passat va oferir informació personalitzada a més de 12.000 persones.

La principal novetat és que aquest any s’incideix a donar a conèixer el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat, que es va presentar el novembre passat i al qual es van adherir més d’una trentena d’entitats de la ciutat.

El protocol vol ser una eina per prevenir les violències sexistes, fent-les visibles i prenent consciència de la seva gravetat, però també com un element de denúncia, de cohesió veïnal i de resposta davant qualsevol mena d’assetjament sexual o de discriminació per motius de gènere i/o d'identitat i orientació sexual en ambients festius arreu de la ciutat de L’Hospitalet.


Al material divulgatiu, s’incideix, entre d’altres, en el fet que res no justifica una agressió (ni l’alcohol, ni la roba...) i que una agressió no és un malentès ni un conflicte, sinó un abús de poder. Aquest contingut també s’ha inclòs al programa de mà de les Festes de Primavera.

La campanya, que gestionada el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), té aquest any com a lema “Jo he fet el pas. L’H per unes festes lliures d’agressions sexistes”. Durant les Festes de Primavera el Punt Violeta s’instal•larà a la rambla de Just Oliveres, un dels punts neuràlgics durant les celebracions, i restarà obert de dijous 25 a diumenge 28, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, oferint informació divulgativa, fulletons, adhesius i altres materials. Posteriorment, el Punt Violeta estarà present en un estand que s’instal•larà en les 13 festes majors als barris de la ciutat.

L’estand estarà atès per personal del CAID i per representants i agents socials de les entitats adherides al protocol, que assistiran a sessions formatives. D’altra banda, els agents cívics de la ciutat han rebut formació específica sobre el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat com a agents directament implicats en la seva interacció amb la ciutadania.
Últimes notícies

Veure imatge de La Generalitat reobre els CAP que va tancar a L’H per la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de Els mercats municipals amplien horari i, des d’avui, obren també els divendres a la tarda (nova finestra)
Veure imatge de L’artista Garbi KW, nou comissari d’art urbà de L’Hospitalet  (nova finestra)
Veure imatge de Reunió amb els hotelers de L’H per analitzar la situació arran de la crisi per la Covid-19 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400