Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

11/10/2018

Habitatge

Núria Marín mostra la seva satisfacció per l’acord de Pressupostos Generals de l’Estat en matèria d’habitatge

L’alcaldessa destaca que l’acord amplia competències municipals i està en la línia de les propostes fetes per l’Ajuntament en aquest àmbit
 

Veure imatge de  Núria Marín mostra la seva satisfacció per l’acord de Pressupostos Generals de l’Estat en matèria d’habitatge (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat avui la seva satisfacció pel gran avenç que suposaran els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 en matèria d’habitatge, que han de servir per blindar la funció social i evitar l’especulació. Uns pressupostos pactats pel president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i que s’han presentat aquest matí.

Núria Marín ha destacat que “els acords en matèria d’habitatge als quals ha arribat el PSOE i Podemos estan en la línia de les demandes que l’Ajuntament de L’Hospitalet ha estat plantejant en els darrers anys per donar solucions al problema d’habitatge que pateix una part de la nostra ciutadania”.

L’alcaldessa considera un gran pas endavant que els nous Pressupostos ampliïn les competències municipals ja que “permetran als ajuntaments intervenir en la regulació dels preus del lloguer, posant un sostre si es detecta un augment abusiu en determinades zones, i habilita els consistoris per elaborar un índex de preus de lloguer de referència”.

Els ajuntaments també podran incrementar el nombre de pisos de lloguer a preu assequible als municipis, amb l’objectiu d’evitar la bombolla especulativa, i augmentar la protecció davant dels desnonaments i de les ocupacions.

Per l’alcaldessa de L’Hospitalet, “el problema de l’habitatge només es resoldrà amb la suma d’esforços de totes les administracions implicades: govern central, Generalitat i ajuntaments. L’accés a un habitatge digne és un dret reconegut en la nostra Constitució, que s'ha vist qüestionat en els últims anys pels efectes de la crisi però, sobretot, per la mala planificació política del govern del Partit Popular en matèria d’habitatge”.

Núria Marín també considera molt important la decisió d’increment del sou mínim interprofessional (SMI) a 900 euros mensuals, així com de garantir el manteniment del poder adquisitiu dels pensionistes d'acord amb l'IPC, i d’incrementar les pensions mínimes i no contributives en un 3%, que perceben persones en situació de vulnerabilitat. 

Últimes notícies

Veure imatge de Reunió amb els hotelers de L’H per analitzar la situació arran de la crisi per la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de Oberts tots els parcs de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament destina prop de 700.000 euros en aliments en dos mesos (nova finestra)
Veure imatge de Suport unànime de l’Ajuntament de L’Hospitalet als treballadors i a les treballadores de Nissan (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400