Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/05/2019

Infraestructures i accessibilitat

Núria Marín celebra l’inici de la instal•lació dels ascensors de l’estació de Bellvitge - Gornal

Culminació d’una llarga reivindicació d’Ajuntament, entitats i veïns i veïnes

Veure imatge de  Núria Marín celebra l’inici de la instal•lació dels ascensors de l’estació de Bellvitge - Gornal (nova finestra)
Renfe ha iniciat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Bellvitge-Gornal, amb un pressupost de gairebé tres milions d’euros (2,94 milions d’euros).

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat la seva satisfacció i ha dit que l’inici de les obres “és la culminació de la reivindicació duta a terme durant anys per part de l’Ajuntament de L’Hospitalet, les entitats i els veïns i les veïnes de Bellvitge. Aquesta pressió, finalment, ha donat els seus fruits i la instal•lació dels quatre ascensors compromesos amb el Ministeri de Foment són cada cop més a prop”.

Les obres per a la instal•lació dels quatre ascensors —dos als accessos i dos a les andanes— s’han iniciat un cop Adif ha finalitzat els treballs previs consistents a adaptar la capçalera costat Sants de l’estació a la nova configuració de vies, desplaçant-se la via 1 en sentit el Prat de Llobregat per deixar-la en la seva posició definitiva i construint l’andana provisional per augmentar l’ample de l’andana central que actualment dona servei a les vies 0 i 1.

Els actuals treballs s’inclouen en el Pla d’estacions de Renfe per a la rodalia de Barcelona i estableix també la prolongació i el recrescut de les andanes per tal de facilitar l’accés als trens, així com la substitució de la il•luminació a les andanes, la redistribució i millora del vestíbul dotant-lo de llum natural i la urbanització dels accessos.

Últimes notícies

Veure imatge de La Generalitat reobre els CAP que va tancar a L’H per la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de Els mercats municipals amplien horari i, des d’avui, obren també els divendres a la tarda (nova finestra)
Veure imatge de L’artista Garbi KW, nou comissari d’art urbà de L’Hospitalet  (nova finestra)
Veure imatge de Reunió amb els hotelers de L’H per analitzar la situació arran de la crisi per la Covid-19 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400