Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Punt Fotogràfic (nova finestra)
  del dimecres 30 de gener al dimecres 26 de juny
  amb Teresa Canturri
  La Teresa Canturri, de la Cia General de Fotos proposa una nova activitat amb la voluntat que aquest espai sigui un Punt Fotogràfic per a totes les persones interessades en la fotografia. Al Centre Cultural Collblanc –la Torrassa s’inicia una sèrie de trobades  en les quals, un cop a la setmana, es podrà xerrar, escoltar i, en resum, compartir i realitzar activitats relacionades amb la fotografia.

  Horari: els dimecres, de 19 a 20 hores.
 • Veure imatge de Ceci n’est pas una cariàtide (nova finestra)
  del dijous 25 d'abril al diumenge 30 de juny
  Una cariàtide del segle XVI, del fons del Museu de l'Hospitalet, és el motiu triat aquest any pel col·lectiu TPK amb el qual convidar a diversos artistes europeus contemporanis a presentar un treball al cicle Ceci n'est pas de l’edició 2019. 
 • Veure imatge de Pablo del Pozo. Al muerto, tiempo encima (nova finestra)
  del dijous 9 de maig al diumenge 14 de juliol
  Inauguració de l'exposició de l'artista Pablo del Pozo
  Primera exposició individual de Pablo del Pozo. Instal·lat al Districte Cultural de L'Hospitalet (Col·lectiu Fase), la mostra vol fer present el lligam de la fundació amb els artistes nouvinguts a la ciutat, alhora que donar suport a un artista emergent com ell, un dels escultors més interessants de la jove escena artística contemporània.
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 10 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. A partir de les rèpliques pictòriques de dues llars de foc —les de Marie-Antoniette i Madame du Barry— i dels sòcols dels museus del Louvre de París i de la National Gallery de Londres, l’exposició indaga en les estratègies que desplega el poder per consolidar-se.
 • Veure imatge de Exposició: Diàleg amb la natura de Maragda Cuscuela (nova finestra)
  del dimarts 28 de maig al divendres 21 de juny

  Aprenem de la natura i amb la natura. Em captiva el diàleg que  s’estableix entre tots els essers vius i les emocions que es desvetllen i que interactuen . Amb les plantes i  els arbres compartim el mateix espai, ens complementem. Des d’aquesta mirada presento les obres de l’exposició “Diàleg amb la natura”
 • Veure imatge de Univers Brossa (nova finestra)
  del dimarts 28 de maig al divendres 21 de juny
  Alumnes Batxillerat Artístic de l'Institut Bellvitge
  L’institut Bellvitge ha volgut  contribuir a la celebració del centenari de Joan Brossa amb un homenatge a la concepció que Brossa tenia del poema com a objecte. L'alumnat de 2n de batxillerat artístic han fet diferents i personals llibres-objecte, tot transitant, com el mateix Brossa, de la poesia més formal a aquesta forma d’art.
 • Veure imatge de La Plaça (nova finestra)
  del dijous 30 de maig al dilluns 24 de juny
  Iniciativa d’art públic que ocuparà la plaça de Can Colom, a Santa Eulàlia. Els artistes June Crespo, Fernando García, Rubén Grilo, Sociedad 0, Julia Spínola, Guillermo Santomá, Francesc Ruiz i Daniel Steegmann plantegen unes intervencions pensades per a un emplaçament específic i una durada determinada.
 • Veure imatge de Exposició d’esmalts al focEQUÍVOCS (nova finestra)
  del dilluns 3 al diumenge 23 de juny
  Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Esmalts Artístics de l’ESDA Llotja
  “El món de l’art eixampla cada vegada més el seu àmbit d’actuació, i els seus horitzons no tenen fronteres.
  Fa temps que la cuina va entrar a formar part d’aquests llenguatges ja que, en definitiva, apel•len als sentits.
  Artistes i viandes han congeniat sovint. Quantes tertúlies, quants esbossos fets al voltant d’una taula, de quelcom tant quotidià com menjar i beure!
  Quan la realitat ve simulada, imitada, ens provoca equívocs, mot que bateja aquesta exposició. Un exercici-repte per als nostres estudiants, amb resultats lúdics i estètics interessants, ja que els obliguen a forçar l’ofici per apropar-se a matèries i textures dispars, oposades a la fragilitat, lluïssor i rigidesa que, a priori, se li suposa al nostre habitual material de treball: l’esmalt (vidre sobre metall cuit a alta temperatura). Veieu sinó alguns dels bons resultats obtinguts, fruit d’una altra mena de cuina”.

  Inauguració: 4 de juny a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Summer Experience a La BòbilaExposició de fotografia:Postals de L'Hospitalet abans i ara (nova finestra)
  del dimarts 4 de juny al divendres 26 de juliol
  L’exposició “Postals de L’Hospitalet abans i ara” fa una retrospectiva dels nostres barris a través de fotografies. Coneixerem l’abans i l’ara de la nostra ciutat de la mà de les persones participants dels diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet, que es reuneixen en el marc de la BlogL’Hosfera.

  Organitzat per: La BlogL’Hosfera
  https://bloglhosfera.wordpress.com
  Comenta-la a Twitter: #lhpostal

  Inauguració: 4 de juny a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Taller de fotografiaSom barri: La Florida (nova finestra)
  del dimarts 4 de juny al dimarts 2 de juliol, 17 h
  Aquest taller està destinat a tota la gent del barri que vulgui desenvolupar d'una manera intensiva el tema de la fotografia de carrer i posteriorment, la creació i la producció d'un projecte fotogràfic conjunt per després obtenir-ne una publicació.
  L’objectiu és aprendre nocions bàsiques de fotografia, veure el barri amb uns altres ulls i crear-ne una petita història visual amb una altra perspectiva.

  Preu: 25€
 • Veure imatge de Exposició: Postals de L’Hospitalet abans i ara (nova finestra)
  del dimecres 5 de juny al dilluns 29 de juliol
  Organitzat per la BlogL’Hosfera
  L'exposició "Postals de L'Hospitalet abans i ara" fa una retrospectiva dels nostres barris a través de fotografies. Coneixerem l’abans i l’ara de la nostra ciutat, de la mà de les persones participants dels diferents Punts Òmnia de l’Hospitalet, que es reuneixen en el marc de la BlogL’Hosfera.

  En aquest sentit, es podran veure més de 200 fotografies dels diversos barris de l’Hospitalet, i la seva evolució al llarg del temps. Tot això fent una comparativa amb imatges antigues extretes de diferents fonts històriques com el CEL'H, l'Arxiu Municipal de L'Hospitalet, i d’altres llocs d'Internet.
 • Veure imatge de Exposició de maquetes “Barris en miniatura”, d’Antonio Valero (nova finestra)
  del dimecres 5 al divendres 28 de juny
  La sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc – la Torrassa acull una selecció de maquetes d’edificis singulars del Districte II. “Barris en miniatura” és obra de l’Antonio Valero, veí de la Torrassa des de fa 54 anys.

  S’inaugura el dimecres dia 5 de juny de 2019, a les 19 hores, i es podrà visitar fins el dia 28 de juny.
 • Veure imatge de Exposició de pintures de Luis Navas (nova finestra)
  del dimecres 12 al dimecres 26 de juny
  A la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu
  Luis Navas és un pintor nascut a Uruguai que va cursar, en aquest mateix país, dues carreres: Belles Arts i Disseny Gràfic. Durant la seva carrera, i també durant la seva etapa professional, sempre va estar acompanyat per la pintura.
  En aquest cas, ens mostrarà una exposició basada en la tècnica de l’acrílic i de la pintura a l’oli, que tindrà una temàtica general. Aquesta és la segona exposició d’aquest autor, així que us animem a venir al Centre Cultural a fer-li un cop d’ull.
 • Veure imatge de A quién me parezco (nova finestra)
  del dijous 13 de juny al diumenge 15 de setembre
  Alumnat de la Facultat de Belles Arts de la UB
  Comissariada per Carme Porta
  “A quién me parezco”, representa per mitjà del llenguatge plàstic un procés de reflexió i  crítica social  en el qual el cos humà juga un rol de primer ordre obert al debat i al diàleg contemporani.
 • Veure imatge de L'enlèvement d'Europe par Jupiter (nova finestra)
  del divendres 14 de juny al diumenge 15 de setembre
  Inauguració de l'exposició del col·lectiu Transfo de Lió, amb la participació de Alain Boulerot, Line Clément, Frédérique Fleury, Kl Loth, Gérard Mathie i Prost-Manillier.
  Exposició dins del cicle El rapte d'Europa amb propostes per a una reflexió al voltant del sentiment de crisi que pateix la construcció col·lectiva d'aquest espai cultural i intel·lectual.
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica "Som Barri" (nova finestra)
  del dimarts 18 de juny al dilluns 15 de juliol
 • Veure imatge de Erm- Solstici 2019 (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
  TPK Art i Pensament Contemporani
  Exposició dels artistes i col•lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani que aquest any explora, a partir dels llenguatges de la pintura, l’escultura, la instal•lació, la fotografia i el vídeo, les possibilitats plàstiques que ofereix el paisatge entès com un erm en constant transformació.
 • Veure imatge de Exposició: 1969, de Carlos Cabrera (nova finestra)
  del dimarts 25 de juny al divendres 9 d'agost
  Dins del cicle "I el '69, què?"
  1969 constitueix el pròleg d’un treball fotogràfic de recerca de caràcter sociològic i antropològic sobre les subcultures britàniques del 69.
 • Veure imatge de Exposició de miniatures Lilura (fascinació) (nova finestra)
  del dimarts 25 de juny al diumenge 21 de juliol
  Hi ha alguna cosa fascinant en les miniatures. Les observem amb sorpresos ulls infantils primer i amb autèntic interès adult després. Ens sorprèn el realisme i la delicadesa de les peces i ens intriga com han estat creades. Ens provoquen un desig de conèixer als possibles usuaris d'aquests mobles. Què estaven fent? A on han anat? Tornaran?
 • Veure imatge de Exposició: "Los pinceles, yo y mi fuerza de voluntad" de Jesús Pérez Baena (nova finestra)
  del dijous 27 de juny al dijous 18 de juliol
  Em dic Jesús, tinc paràlisi cerebral i pinto amb la boca.
  Sempre he pintat, des de petit, encara amb moltíssima dificultat, ja m'apassionava el món de la pintura.
 • Veure imatge de Exposició Guillotina - Lluís Hortalà (nova finestra)
  Dijous, 27 de juny, 19.30 h
  En el marc de l'exposició Guillotina - Lluís Hortalà
  Presentació i visita comentada a càrrec de Lluís Hortalà acompanyat d’Oriol Fontdevila, comissari de la mostra.
 • Veure imatge de Exposició: Welcome to the jungle (nova finestra)
  del dilluns 1 al dimecres 31 de juliol
  A través de colors vius i atractius, aquesta col•lecció fa èmfasi en la bellesa dels animals per ells mateixos, llevant-los del seu hàbitat natural i fent-los elegants per la simple raó d'existir.

 • Veure imatge de Taller de xapes (nova finestra)
  Dimecres, 24 de juliol, 18h
  Activitat familiar.
  Fes les teves xapes amb motius solidaris i de pau.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400